Dostarczenie szczęścia niepełnosprawnym
dzieciom

Fundacja Nidaros przenosi wirtualną rzeczywistość terapeutyczną do niepełnosprawnych dzieci w szpitalach i domach w wieku od 5 lat. Mamy na celu wyeliminowanie dyskomfortu związanego z przedłużonymi pobytami w szpitalu, zabiegami medycznymi i procedurami. Nie twierdzimy, że to leczy; nie, raczej naszym celem jest zapewnienie dzieciom zabawy, spokoju i relaksu.

Dzięki naszym wciągającym bajkom mogą podróżować do ekscytujących miejsc, spotykając po drodze zabawne postacie, eksplorując nowy świat wokół nich; przez cały czas są mentalnie i emocjonalnie przenoszeni do przyjemnej, pozytywnej i relaksującej przestrzeni do zabawy.

Czym jest wirtualna rzeczywistość?

Rzeczywistość wirtualna to symulowane komputerowo środowisko składające się z trójwymiarowych obrazów i dźwięków, które zapewniają wciągające i interaktywne wrażenia dla każdego użytkownika. Czy to w domu, czy w szpitalu, zapewniamy dzieciom wirtualną rzeczywistość. Nasze konfigurowalne doświadczenia zostały zaprojektowane tak, aby były relaksujące, przyjazne, zabawne i zoptymalizowane dla tych, którzy spędzają większość czasu w łóżku lub krześle.